HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD > Kaotikus a helyzet Ausztráliában! Krokodilokat mosott az árvíz az útra

t: 267

Kaotikus a helyzet Ausztráliában! Krokodilokat mosott az árvíz az útra

A heves esőzések miatt Queensland állam hatvan százalékát katasztrófa sújtotta területté nyilvánították.

Az Ausztrália északi részén pusztító áradások krokodilokat mostak ki az utcákra, az egyiket elütötte egy autó - közölték az ausztrál hatóságok szerdán. Queensland állam hatvan százalékát katasztrófa sújtotta területté nyilvánították, miután 24 óra alatt több mint harminc centiméternyi eső esett a területen, majdnem háromezer házat öntve el.

Az Ausztrália északi részén található Carpentaria-öböl környékéről három jelentés is érkezett a hatóságokhoz arról, hogy az áradások hatalmas krokodilokat mostak ki a folyókból az utcákra. Az egyik érintett város polgármestere elmondta: "reméljük, hogy a krokodilok a vízben maradnak, a gyerekek pedig a szárazföldön".

Kedden az egyik város külterületén egy több mint másfél méter hosszú krokodilt ütött el egy autós - közölte a vadvédelmi hatóság. Az állat elvesztette néhány fogát, és zúzódásai vannak, orvosi ellátást kapott.

A helyzet Ingham városában a legrosszabb, ahol 2900 házat öntött el a víz - ezek közül ötven teljesen elmocsarasodott. Több tucat embert kellett egy iskolában kialakított menhelyre szállítani, miután 24 óra alatt több mint harminc centiméternyi eső esett. A mentésbe bevonták a hadsereg egységeit is. Queensland állam becslése szerint 110 millió ausztrál dolláros (körülbelül 16 milliárd forint) kár keletkezett.

Az előrejelzések szerint a területre újabb ciklon csaphat le a következő napokban.

hirado

2009.02.04. 10:39

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek